Communicatie in het zadel

Eens het paard goed reageert op je vragen van op de grond is het tijd om de transitie naar het zadel te maken.
Hoe breng je nu de communicatie van de grond over naar het zadel?

Om te beginnen is het makkelijker uit te voeren met 2 dan alleen. Ik ga dus ook eerst de standaard methode voor de transitie met 2 uitleggen.

Deze is heel eenvoudig en het paard is er over het algemeen snel mee weg. Wat je doet is gewoon het commando geven dat jij graag wil gaan gebruiken in het zadel. Je geeft de juiste druk, houdt die vast en terwijl jij de druk geeft gaat de persoon op de grond (na enkele seconden), het oorspronkelijke commando voor wat je wil, geven vanaf de grond. Op die manier gaat het paard de 2 commando’s snel met elkaar linken en ze allebei begrijpen.

Als je alleen bent is het iets moeilijker omdat je het commando niet tegelijkertijd vanaf de grond kunt geven en vanaf de paardenrug.
Wat je dan moet doen is eigenlijk gewoon het paard opnieuw leren wijken voor druk maar dan nu voor de soorten druk die je vanaf de rug geeft. Dit door je hetzelfde als het leren wijken voor druk vanaf de grond. Als voorbeeld zal ik voorwaarts gaan nemen. Je legt een lichte druk op de flanken van het paard, met je benen. Het paard zal beginnen zoeken naar mogelijkheden om van die druk af te geraken (als men ervoor kiest te werken met opbouw van druk moet je hier dus stoppen met het opvoeren ervan). Als het paard het verwachte doet (een tussenstap, dus hoeft zeker niet een stap voorwaarts te zijn), geef je release. Dit herhaal je tot je zeker bent dat je paard het begrijpt. Dit doe je voor alle bewegingen onder het zadel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s